Skibsdrengens Fortælling
 
Dronningens første forestilling på Svalegangens Dukketeater. Dronningen har gennem årene været en skattet gæst på Dukketeatret, hvis nyproduktioner gentagne gange kun har været mulige gennem støtte fra ”Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond. Dronningens découpager og figurer udgør scenografien til Per Brink Abrahamsens  dramatisering af Karen Blixens novelle ”Skibsdrengens Fortælling”. ”Skibsdrengens Fortælling” handler om skibsdrengen Simon, der møder kærligheden i skikkelse af den lille Nora, datter af præsten i Bodø. Kærligheden er så vigtig at han må dræbe for at opnå den, men da det er Karen Blixen, handler det også om at vedkende sig sin skæbne, hvordan den styres af mytiske og mystiske kræfter.


Den århusianske gruppe ”Undertow”, der gennem årene har været Dukketeatrets faste "husorkester", har skabt en række nye lydbilleder, og på dialogsiden høres bl. a. Merete Voldstedlund, Anders Holst, Niels Ellegaard og Lea Rønne.

                                                                                                                                OBS! For voksne og børn fra 12 år
  
"Dronningen har lavet syv découpager, dekorerede ovale plader, som kan ses udstillet på Svalegangen. De er farverige, flotte og atmosfæreladede og har noget af Karen Blixens fortæller-mystik over sig.Per Brink Abrahamsen har arbejdet videre med dem og udfærdiget en scenografi, som fungerer godt. Jeg vil mene, at det er blevet den fineste dekoration på det lille teater nogensinde."
John Christiansen i Morgenavisen Jyllandsposten

"Undertow"s musik til forstillingen er udgivet på CD med Dronningens découpager som cover.
 

 


 

sidst opdateret 4. maj 2021
Svalegangens Dukketeater
v/Per Brink Abrahamsen
info@svalegangensdukketeater.dk